marți, 24 aprilie 2012

Despre chestii...

     Ca sa mai iesim din tipare, am zis ca ar cam fi timpul sa facem ceva nou. Asa a aparut noul articol: "Despre chestii...". In ascest articol vrem sa dezbatem diverse sintagme, si chiar notiuni elementare peste care trecem cu vederea in fiecare zi dar niciodata nu ne oprim asupra lor pentru a ne gandi ce inseamna de fapt. Am zis sa sparg eu gheata si sa incep eu saptamana asta cu un cuvant pe care il aud in fiecare zi, dar nu multi se gandesc la sensul lui exact:

Perfect...

"PERFÉCT, -Ă, perfecți, -te,  Care întrunește în gradul cel mai înalt toate calitățile cerute; desăvârșit"... cel putin asa scrie in dex."
           Perfect... pentru mine nu exista, si totusi ce s-ar intampla daca totul ar fi "Perfect"?


         Luam ca exemplu: "nu exista noapte, tot timpul este insorit".Perfect nu? Dar la ce ar duce asta? Insomni, oboseala, nimeni nu ar mai da randament, nivelul de invatatura in scoli ar scadea, dezvoltarea ar cadea, nu tu holograme, nu tu roboti! Si cum ar mai putea lumea sa fie invadata de roboti, ca in unele filme de prost gust care au fost regizate cu roboti de carton, daca nu ii dezvoltam? Inca nu exista roboti! Sau..ma rog, robotul de bucatarie care, desi este foarte enervant cand mama ta toaca zarzavat la el la 7 dimineata ( intr-o Duminica!!), nu poate sa ne domine, ce ar putea face? Sa ne ameninte ca o sa ne "taiem singuri ceapa"?     Si daca lumea nu s-ar mai dezvolta cum ar putea sa ne invadeze extraterestri?? "Buna ziua pamanteni, nu vrem sa va facem rau, am venit cu pace...Dar aci sunt numai maimute!! Exact ca acum cateva miliarde de ani cand am venit prima data! Hai acasa! Venim peste inca cateva miliarde de ani!".Si uite asa as' pierde eu extraterestri!Si cine nu ar vrea sa vada niste omuleti mici si verzi, cu arme laser in mana care sa chitaie la tine, nu ca ai intelege ceva din ce spune el, dar ar fi amuzant sa il vezi cum se agita. In concluzie, acest "perfect" nu ar fi chiar perfect.
     


           Alt exemplu ar fi: "o lume in care nu exista rau!". Si iar, la ce ar duce asta? Nimic nu ar mai fi omorat am fi invadati de animale, plante, urzici, si insecte. Si cum omul ar fi numai zambete, nu ar fi in stare sa omoare un animal. Si uite asa toata planeta ar manca numai soia! Aceea care creste printre copaci, desigur, ca nu ar fi cineva in stare sa taie un copac! Si uite asa am scrie noi pe hartie igienica! Si am locui in cutii de carton. Si am fi plini de capusi, deoarece nimeni nu e criminal sa se ocupe cu deratizarea. Si uite asa am trai noi intre zambeta, in mijlocul paduri, mancand hamburgari cu soia(bleah!!!) si saorma cu soia(yeaaah!!!) si am dormi in pat cu o vaca, care ne-ar mesteca parul in timp ce dormim, si ne-am spala in rau cu apa rece, ca doar nu se consuma metal ca sa se faca o oala in care sa o incalzesti! Nici lumea asta nu arata atat perfecta, desi ar fi.


"Perfect" pentru mine nu inseamna nimic, "perfect" este ceea ce vrem noi sa fie!
Si uite asa am terminat eu ce aveam de zis, am scris si o vorba "de suflet" la sfarsit ca sa fie totul "perfect".


Sper sa va placa, si va astept parerile despre "perfect"; parerile voastre sunt tot ce conteaza!




3 comentarii:

  1. Astea sunt cumva scenarii apocaliptice? :)) Bai Nostradamuso!

    Criss

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh! Te roog:)). Si tie ti-ar placea sa intalnesti omuleti verzi:))

      Ștergere
  2. Nu m.am gândit niciodată că o lume 'perfectă' ar fi aşa rea :)) Zău, am râs bine de tot !! Felicitări !!:*:*

    ps: follower #5 prezent la datorie :x :*:*

    RăspundețiȘtergere